Για
να σας πω την αλήθεια ψάχνω εδώ και καιρό
την συνταγή για τέλειο κέικ βανιλιας
(αν έχετε τη συνταγή για κατι τέτοιο
pls
στειίλτε
την) .... Οπως και σε άλλες περιπτώσεις
έτσι και σ' αυτήν είπα να κάνω μια μικρή
ποσότητα απο τη συνταγή που βρήκα για
το “πιο αφράτο και αέρινο κεικ βανίλιας”.
Ευτυχώς έκανα μόνο το 1/3 της συνταγής
που έβγαλε μόλις 10 cup
cakeς
διότι ήταν όντως αφράτα και αέρινα αλλά
χωρίς καμιά ιδιαίτερη γέυση! Παρόλα
αυτά σας την δίνω αν θέλετε κάτι ουδέτερο
σε κεικ γιατι έχετε έντονη γέυση στην
κρέμα σας. Την χρωμάτισα με λίγο πράσινο
χρώμα για να γίνει λαχανί και αυτό έκανε
τη διαφορά!!! Οσων αφορά στο frosting
χρησιμοποίησα
την ελβετικη βουτυρόκρεμα που την
χρωμάτισα με πάστα πράσινου χρώματος.
Τέλος για τα ροζ αστεράκια έλιωσα σε
μπεν μαρι λευκή σοκολάτα κουβερτούρα,
την χρωμάτισα με κόκκινο χρώμα, περίμενα
να κρυώσει λίγο, την έβαλα σε κορνε με
πολυ ψιλή μύτη, εκτύπωσα αστεράκια σε
Α4 σελίδα την οποία έβαλα κάτω απο
αντικολλητικό χαρτί (βλέπε τεχνοτροπία
στη συνταγή για macarons)
και
ζωγράφισα το περίγραμμα με ενα ποδαράκι
για να μπορεί να σταθεί στην κορυφή, τα
έβαλα στο ψυγείο για λίγο και μετά με
προσοχη τα ξεκόλλησα και τα στερέωσα
στο δεντράκι μου.
Συνταγή
του αφράτου και αέρινου κεικ.
Το
μείγμα βγαίνει ιδιαίτερα ρευστό και με
το χρώμα γίνεται ακόμα περισσότερο. Οι
αναλογίες είναι για 10 τεμάχια μόνο, αν
θέλετε παραπάνω πολλαπλασιάζετε...
Υλικά
2
ασπράδια αυγού
1
ολόκληρο αυγό
80
ml
γάλα
πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
4
ml
εκχύλισμα
βανίλιας
115
γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής κοσκινισμένο
133
γρ ζάχαρη
6
γρ baking
powder
1,5
γρ
αλάτι
57
γρ κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
Διαδικασία
Προθερμένετε
το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ'ένα μπωλ
ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών, το αυγό,
τη βανίλια και λίγο από το γάλα. Αφήστε
στην άκρη. Στο μίξερ ανακατέψτε τα στεγνά
υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε
κομματάκι-κομματάκι το βούτυρο. Προσθέστε
το γάλα και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα
για 5 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα αυγών
σε τρείς δόσεις και ανακατέψτε για 4
λέπτα. Προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής
ανακατέψτε μέχρι να ομοιγενοποιηθεί
και μοιράστε στις χάρτινες θήκες των
cup cakes. Ψήστε για 20 λεπτά και αφήστε τα
να κρυώσουν σε σχάρα πριν στολίσετε με
το frosting.
2 σχόλια:
είναι τέλεια!!!
απο εσενα ειναι μεγαλη τιμη να το ακουω!!! Σ ευχαριστω πολυ!!!!
Δημοσίευση σχολίου