Νηστίσιμα κουλουράκια με
πορτοκάλι και πολυυυυυ σουσάμι!!! Συνταγή
για 80 κομμάτια......αν μπορείτε να κρατηθείτε
θα τα ευχαριστηθείτε για πολλές μέρες
αλλιώς θα εξαφανιστούν σε 2 μέρες όπως
έγινε στη δική μας περίπτωση...χεχε!!
Υλικά
1200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 γρ σπορέλαιο
330 γρ ζάχαρη
330 ml χυμό πορτοκαλιού
25 γρ baking powder
3 γρ βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
περίπου 250 γραμμάρια σουσάμι
Διαδικασία
- Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τη βανίλια. Η μαλακή ζύμη μας είναι έτοιμη, δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί δεν θέλουμε να χαθεί το λάδι από τη ζύμη. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες 25γρ και πλάθουμε κορδόνια τα οποία στη συνέχεια ενώνουμε
- Τα ρίχνουμε στο μπολ με το σουσάμι ....
- τα τοποθετούμε στο ταψί δίνοντας τους σχήμα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις ή στους 160-170 βαθμούς στον αέρα. Αν τα θέλετε πιο τραγάνα αφήστε τα 3-4 λεπτά παραπάνω. Καλή επιτυχία!!!!