Τωρα που ήρθε η άνοιξη άρχισαν να μπαίνουν στα σπίτια δειλά δειλά και τα πρώτα κεσεδάκια με φραουλιτσες που μπορεί να υστερούν σε γεύση ( οι παλιότεροι της παρέας καταλαβαίνουν τι εννοώ) αλλά από χρώμα παίρνουν άριστα.
Μια πανεύκολη και δροσερή συνταγή για να χαρούμε την κόκκινη θεά της άνοιξης είναι μια sauce φράουλας αραγμένη πάνω στην Ιταλιδουλα pana cotta.
Υλικά για τη Pana cotta
250 ml γάλα πλήρες
500 ml κρέμα γάλακτος
75 γρ ζάχαρη
5 μικρά φύλλα ζελατίνης
2 ml amaretto
1 βανιλινη
Εκτέλεση
- Bάζουμε σε παγωμένο νερό τα φύλλα ζελατίνης σταυρωτα για 5 λεπτά να μαλακώσουν
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το amaretto και ανακατεύουμε συνέχεια
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουρωμένα φύλλα ζελατίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθουν
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά
- Μεριδοποιουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να φτάσει η κρεμα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.
Sauce φράουλας
250 γρ φρεσκιες φράουλες
50 γρ ζάχαρη
2 ml βότκα
Όλα μαζί στο μπλέντερ και είναι έτοιμη να σερβίρουμε.
Παραλλαγή
Αν θέλετε να χαρούν και τα παιδάκια σας το γλυκάκι θα μπορούσατε να παραλείψετε τη βότκα και να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας παιδικό γιαουρτάκι φράουλα ή μπανάνα