14 Οκτωβρίου 2013

cake pops


Τολμήστε τα με τα παιδάκια σας, είναι πανεύκολα και τα αγαπημένα των παιδιών


Υλικά για τουλάχιστον 30 cake pops
Χρειάζεστε ένα κέικ σοκολατένιο αν θα βάλετε frosting σοκολάτας
ή κέικ βανίλιας αν θα χρησιμοποιήσετε frosting βανίλιας


  • Κάνετε ένα απλό κέικ ή απλά αγοράζετε ένα έτοιμο μακρόστενο σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε ή δεν έχετε όρεξη να ανακατευτείτε με τα αλευριά. Το θρυμματίζετε πολύ καλά με τα χέρια σας και στην συνέχεια βάζετε 5 μεγάλες κουταλιές frosting . Έχω χρησιμοποιήσει και έτοιμο το Betty Crocker το οποίο μου άρεσε πολύ( το βρίσκετε σε super market) αλλά έχω βάλει και μερεντα που κάνει την ίδια δουλειά...δηλαδή ενώνει το θρυμματισμένο κέικ. Όταν λοιπόν ενωθεί το κέικ το πλαθετε μπαλίτσες με τα δυο χεράκια σας και τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσετε την επικάλυψη σε μπεν μαρι.
  • Για την επικάλυψη έχω χρησιμοποιήσει κουβερτούρα υγείας, κουβερτούρα γάλακτος , λευκή σοκολάτα όπως επίσης και τα γαλάζια καραμελακια με γεύση βανίλια τα γνωστά candy melts της Wilton που είναι πολύ πιο εύκολα στο λιώσιμο πολύ εντυπωσιακά στο τελικό αποτέλεσμα αλλά αρκετά ακριβά και όχι τίποτα το ιδιαίτερο στην γεύση .

  • Ότι αποφασίσετε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να το λιώσετε σε μπεν μαρι και στην συνέχεια να τα ειδικά ξυλάκια ή πλαστικά για γλειφιτζούρια να ακουμπήσετε λίγο την μύτη τους (1εκατοστο) στην λιωμένη σοκολάτα και μετά να τρυπήσετε λίγο τα cake pops σας τα οποία έχετε ήδη βγάλει από την κατάψυξη. Προσοχή δεν θέλει πολύ πίεση ούτε πρέπει να μπούνε πολύ μέσα , η λιωμένη σοκολάτα λειτουργεί σαν κόλλα όταν κρυώνει και έτσι τα γλειφιτζούρια σας δεν θα πέσουν από το ξυλάκι. Αφού βάλετε σε όλα τα μπαλάκια τα ξυλάκια τους τα βάζετε πάλι πίσω στην κατάψυξη μαζί για άλλα 2 λεπτά.
  • Το επόμενο στάδιο είναι το μόνο που έχει έναν πολύ μικρο βαθμό δυσκολίας άλλα και πάλι είμαι σίγουρη ότι έχετε κάνει πολύ πιο δύσκολα πράγματα στην ζωή σας!!! Kρατατε το cake pop από το ξυλάκι και το βουτάτε στο σκεύος με την λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί όλη η μπαλίτσα με σοκολάτα και μετά απαλά τινάζετε την περίσσια σοκολάτα από το pop χτυπώντας με την παλάμη σας τον καρπό του χεριού που κρατάει το ξυλάκι. Προσοχή δεν χτυπάμε το ξυλάκι γιατί μπορεί να ξεκολλήσει η μπαλίτσα από το ξυλάκι.
  • Μόλις είστε έτοιμη τοποθετείτε το cake pop όρθιο είτε σε ένα ποτήρι είτε σε ένα κομμάτι φελιζολ και πασπαλίζετε με ότι θέλετε!!!! Εδώ σίγουρα θα βοηθήσουν τα παιδιά ή καλύτερα θα κάνουν κατάληψη στον πάγκο της κουζίνας!!!!!!

Μόλις τελειώσετε με όλα τα βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει η σοκολάτα ή στην κατάψυξη αν τα θέλετε ακόμα πιο παγωμένα και είναι ΕΤΟΙΜΑ!!!!


Καλή επιτυχία!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: