“Δες
μαμά ένα ΓΙΓΑΝΤΙΟ DONUT”
….τουλάχιστον
έτσι το χαρακτήρισε ο γιος μου !!
Ενα
κολασμένο υγρό devil's cake με
γκαναζ σοκολάτας.
Υλικά
για το cake
2
κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1
κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι baking powder
2
κουταλάκια μαγ. σόδα
3/4 της κούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη
1 πακέτο βούτυρο
1 κούπα
ζεστό καφέ
1 κούπα γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι
βανίλια
Γκαναζ
του Παρλιάρου
250
γρ κρέμα γάλακτος.
400
γρ σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια (εγώ
χρησιμοποίησα κουβερτούρα γάλακτος)
λίγη
κανέλα και λίγη βανίλια (η βανίλια είναι
δική μου προσθήκη)
Ζεσταίνεται
σε ένα κατσαρολακι τη κρέμα και την
περιχύνεται στα κομμάτια σοκολάτας.
Ανακατευτούμε και είναι έτοιμη.
Διαδικασία
- ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά κοσκινισμένα (αλεύρι, αλάτι, baking powder,σόδα και κακάο) αφήστε στην άκρη.
- χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο για δυο λεπτά και προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη , το ζεστό καφέ, το γάλα και τη βανίλια.
- ενώνεται τα στερεά και τα υγρά ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα
- ψήνεται για 35 λεπτά στους 175 βαθμούς σε προθερμασμενο φουρνο
- όταν κρυώσει ρίχνεται και στρώνετε τη γκαναζ και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη
tip
αν
θέλετε να έχετε ένα κέικ ομοιόμορφα
ψημένο βρέξτε μια λωρίδα από μια παλιά
πετσέτα και καλύψτε την περιφέρεια της
φόρμας (δείτε φώτο)
5 σχόλια:
2 κομματια τσαλακωσα βραδιατικα...
...και αλλα δυο το πρωι
Φαίνεται υπέροχο... Σοκολατου κι εγώ σαν και εσένα θα το δοκιμασω σίγουρα.... Απορίες: όταν λες πακετο βούτυρο εννοεις αυτό με το χάρτινο περιτύλιγμα; Και την βρεγμενη πετσέτα ποτε τη βάζουμε;Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Καλησπέρα γλυκατζου!!!! Λοιπόν βούτυρο εννοώ αυτό στο περιτύλιγμα μαργαρίνη ή βούτυρο ότι θέλεις...την πετσέτα την βάζεις βρεγμένη πριν μπει στο φούρνο..αν θες για ομοιόμορφο ψήσιμο. Περιμένω εντυπώσεις καλή επιτυχία!
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Δεν το έχω φτιάξει ακόμα καθώς αρρωστησαμε όλοι στο σπίτι.. :-( Μια απορία ακόμα. Ζεστό καφέ οτιδήποτε;;
Δημοσίευση σχολίου