10 Δεκεμβρίου 2013

Επιβίβαση παρακαλώ το μπισκότο-τρένο μας αναχωρεί για το 2014!!!!

 Ως αγορομανα, δεν ήθελα να φτιάξω ένα κουκλίστικο μπισκοτόσπιτο αλλά κάτι πιο....ανδρικό!!!! και επειδή όσοι μας γνωρίζετε καλύτερα ξέρετε τη "τρέλα" του μικρού Πέτρου για τα τρένα έτσι και φέτος αλλάξαμε "γραμμή" και κάναμε το μπισκότο..τρενάκι μας. Η αλήθεια είναι ότι είχε ακόμα δυο βαγόνια αλλά το ένα φαγώθηκε από το μηχανοδηγό και το άλλο από τους μικρούς κλειδούχους...ότι έμεινε είναι μια μηχανή (μετά βίας γλίτωσε από τα σαγόνια τους...) και ένα έρημο βαγονάκι γεμάτο όμως με λιχουδιές. Επίσης δεν το κάναμε gingerbread αλλά με μείγμα για μπισκότα βουτύρου που πιστεύω είναι λίγο πιο δύσκολο στο στήσιμο λόγω του μαλακού μπισκότου αλλά  ο μπαμπάς μας, από πέρυσι που είχα κάνει παρόμοια μπισκοτάκια, κόλλησε και τα ήθελε και φέτος - αυτό είναι και το Χριστουγεννιάτικο του δώρο. Άρα όλοι ευχαριστημένοι!!!!



από μπρος
Το σχέδιο το δανείστηκα από το http://spoonful.com/. Δε γνωρίζω αν επιτρέπεται να το αναρτήσω αλλά όποια το θέλει μπορεί να μου στείλει ένα μήνυμα με το email της και μπορώ να της το στείλω άμεσα.



Υλικά για τα μπισκότα



500γρ βούτυρο τύπου Κέρκυρας - είναι λίγο ακριβούτσικο αλλά είπαμε Χριστουγεννιάτικο δώρο του συζύγου... είμαι large εγώ!!!
2 ποτήρια ζάχαρη λευκή
2 αυγά
5-6 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1 κουτάλια της σούπας βανίλια ή μια βανιλλινη



από πίσω
Εκτέλεση
Χτυπάμε  το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψει, ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τη βανιλλινη (αν χρησιμοποιείτε υγρή βανίλια πρέπει να τη ρίξετε πριν το αλεύρι)
Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια, βάζουμε το μείγμα για μισή ωρίτσα στο ψυγείο και έπειτα ανοίγουμε φύλλο τη ζύμη και κόβουμε τα σχηματακια μας . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 τουλάχιστον λεπτά (εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου) και μόλις τα μπισκότα είναι σκληρά από πάνω τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



από το πλάι






Η "κόλλα" μας δηλαδή το royal icing
Χτυπήστε 3 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου στο μίξερ με μισό κουταλάκι κρεμοριο (αν έχουμε, αλλιώς είπαμε δεν στεναχωριόμαστε για μικρο-πράγματα και μικρο-ποσότητες). Μετά από 1 λεπτό χτύπημα προσθέστε σταδιακά στη χαμηλή ταχύτητα 3 1/2  κούπες άχνης ζάχαρης κοσκινισμένης κι ένα κουταλάκι χυμό λεμόνι και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 7 λεπτά περίπου σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα. Τοποθετείστε στο κορνε λίγη ποσότητα για να κολλήσετε τα κομμάτια σας και το υπόλοιπο το αφήνετε στον κάδο του μίξερ και το σκεπάζετε για να μην ξεραθεί. Όταν τελειώσετε με το κόλλημα τοποθετείτε την υπόλοιπη  ποσότητα στη βάση και στρώνετε με μια σπάτουλα για να δώσετε την αίσθηση του χιονιού. Τοποθετείτε τα βαγονάκια σας στη βάση, ρίχνετε χρωματιστές καραμελιτσες  ή ότι άλλο θέλετε και το πολικό εξπρές είναι έτοιμο για αναχώρηση!!!






και το βαγονάκι μας!!!




1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πάλι θα ντερλικωσουμε!