15 Ιανουαρίου 2014

Τουρτα ετοιμη σε μια ωρα

Η μεσημεριανή μας τούρτα για τα γενέθλια του Ορέστη μας. Δυο χρονών δύο τούρτες.

 Η πρώτη ετοιμάστηκε σε μια ώρα κυριολεκτικά! Ξύπνησαν το πρωί τα τρία αγόρια μου (δυο μικρα και ενα μεγαλο) και ζητούσαν τούρτα. Ευτυχώς είχα έτοιμο παντεσπάνι στην κατάψυξη το έβγαλα και το άφησα να ξεπαγώσει. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και τα έτοιμα αν βιάζεστε. Χρειάστηκε μόνο μισή ώρα για το παντεσπάνι να ξεπαγώσει και μετά το έκοψα. 

Εντωμεταξύ ετοίμασα κρέμα γκανάς σοκολάτας  με 200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη, 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα και 150 γρ γάλα. Ζέστανα το γάλα, το έριξα πάνω στη κουβερτούρα και μόλις αυτή έλιωσε έριξα το μείγμα στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, την έβαλα στο ψυγείο με μια μεμβράνη στην επιφάνεια της για μια ώρα σχεδόν

Έκανα το σιρόπι σε αναλογία 1 προς 1 ζάχαρη - νερό  και σιρόπιασα ελαφρά τα παντεσπάνια, έστρωσα την κρέμα  στο κάθε κομμάτι και μετά κάλυψα όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα για να μπορέσει να σταθεί η ζαχαροπαστα. Στο ψυγείο πάλι η τούρτα για λίγο ακομα μέχρι να ανοίξω το φύλλο της ζαχαροπαστας. 

Μόλις ετοίμασα όλα τα διακοσμητικά έβγαλα την τούρτα και την κάλυψα προσεκτικά με τη ζαχαροπαστα και διακόσμησα με την παρέα του Μίκυ. 

Ο μικρός τρελάθηκε και άρχισε να αρπάζει τα ζαχαρωτά και τα σοκολατακια. Η δεύτερη τουρτιτσα του έρχεται σε λίγες μέρες με άλλη γέμιση... ετοιμαστείτε για νέα συνταγή.