25 Νοεμβρίου 2013

κυδώνι λικέρ ...φυσικά με τσίπουρο!!!


Ο μόνος τρόπος να φάω κυδώνι είναι να το...πιω σε λικέρ με τσίπουρο!!!
Τι θα χρειαστούμε εκτός από πολυυυυ χρόνο..

  • μισό λίτρο  τσίπουρο με γλυκάνισο ή χωρίς
  •  1 κούπα ζάχαρη
  • 4 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 
    • 2 sticks κανέλας
    • 5-6 γαρύφαλλα
    Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο( να χωράνε τα κομμάτια κυδωνιού). Αφήνουμε στην άκρη για ένα μήνα τουλάχιστον, αναμιγνύουμε κάθε 2-3 μέρες ή όποτε θυμηθούμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά το μήνα σουρώνουμε. Αν θέλετε να δοκιμάσετε...κρατηθείτε γιατί  θα έχει ακόμα έντονη τη γεύση του τσίπουρου... αφήνουμε λοιπόν στην άκρη για άλλους 3-4 μήνες και είναι έτοιμο!!! Ξεκινάτε Οκτώβριο και το πίνετε κατά το Πάσχα....εύκολο και πολύ γρήγορο ε????? χεχε!!! Πέρα από τη πλάκα θα σας αποζημιώσει η αναμονή... πιείτε και ένα ποτηράκι για μένα
    Στην υγειά σας...



    Σημείωση
    Τα δεντράκια από πηλό είναι εικαστική παρέμβαση του Πέτρου (4,5 ετών) ο οποίος επέμενε αφού τα ζωγραφίσει να τα ανεβάσω στο blog για να τα θαυμάσετε!!! (για το ταλέντο δεν θα μιλήσω πήρε από τη μαμά του που ούτε μια ίσια γραμμή δεν μπορεί να τραβήξει...) ...anyway θαυμάστε ΤΑ..


    2 σχόλια:

    Λένα Σαββίδου είπε...

    Τέλεια τα πήλινα δεντράκια του Παύλου! Υπέροχη ιδέα για στολισμό δέντρου και στεφανιών για τα Χριστούγεννα. Για το λικέρ κυδώνι κι εγώ επικροτώ την επιλογή του τσίπουρου αλλά όντως θέλει πολύ χρόνο για να ξεθυμάνει η μυρωδιά του. Συνήθως όμως ότι φτιάχνω με τσίπουρο το καταναλώνω η ίδια μέσα στα αφεψήματα μου. Αυτό κατά την περίοδο του Χειμώνα είναι σωτήριο για τις ιώσεις που κυκλοφορούν και που πια δε με ρίχνουν στο κρεββάτι.

    Unknown είπε...

    Μπράβο στον Πετράκη!!!!!