17 Νοεμβρίου 2013

Macarons... τα περίπου λευκά

Macarons... ξεκίνησα να τα κάνω totally white αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό της σοκολάτας και έτσι για ακόμα μια φορά η αγαπημένη μου έχει την τιμητική της.... Σας παρουσιάζω τα λευκά Macarons μου με σοκολατένια γέμιση σλουρπ!!! 




Συστατικά

  • 100 γρ αμυγδαλόψιχα, 180 γρ ζάχαρη άχνη τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
  • 100 γρ ασπράδια αυγού τα οποία αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο και την άλλη μέρα τα βγάζουμε κάποιες ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
  • κρυσταλλική ζάχαρη 40γρ.



Διαδικασία

  • Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για λίγο τα ασπράδια και βάζουμε 1/4 κουταλάκι κρεμοριο.

  • Ρίχνουμε λίγη λίγη την κρυσταλλική ζάχαρη και ανεβάζουμε ταχύτητα: ώρα για Μαρέγκα!!!! Ξέρετε ότι πετύχατε όταν βλέπετε στους αναδευτήρες του μίξερ τις “χιονισμένες” κορυφές ακίνητες.

  • Bάζουμε σε 3-4 δόσεις το μείγμα με το αμύγδαλο και ανακατεύουμε αργά και σταθερά.

  • Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε κυκλακια στο αντικ. χαρτί, χτυπάμε λίγες φορές το ταψάκι για να φύγει ο αέρας από το μείγμα.
  • Υπομονή τώρα, περιμένουμε 30λεπτα με μια ώρα μέχρι να κάνουν μια κρούστα από πάνω και βάζουμε στον φούρνο για 14-16 λεπτά στους 170 βαθμούς. 

  • Είναι έτοιμα όταν δημιουργηθεί ένα “ποδαράκι” στην βάση τους και μπορούν να σηκωθούν σχετικά άνετα από το αντικ.χαρτι. 

  • Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με γκαναζ σοκολάτας και τα βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο Τα βγάζουμε λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα....φυσικά εγώ δεν μπόρεσα να περιμένω και καταβρόχθισα 5 μόλις τα έφτιαξα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία

    Γκαναζ σοκολάτας
    120 γρ κομματάκια σοκολάτας , 120ml κρέμα γάλακτος μαζί με 6 γρ βούτυρο.
    Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο σε κατσαρολακι και τα περιχύνουμε στη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε

    Tips
  • Το δοχείο του μίξερ πρέπει να είναι πολύ καθαρό.
  • Αν και για σας η χρήση του κορνε είναι βάσανο, ζωγραφίστε σε ένα χαρτί κύκλους στην διάμετρο που θέλετε τα macarons σας (π.χ. με ένα 2ευρω) βάλτε τη ζωγραφιά σας κάτω από το αντικολλητικό χαρτί και μετά πιέστε με το κορνε. Σας μιλάει η πλέον αδέξια αριστερόχειρας. Σημείωση το χαρτί το βγάζουμε πριν βάλουμε το ταψάκι στο φούρνο. 

    με λιγη προσπαθεια θα δειτε τα ζωγραφισμενα κυκλακια


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο παρά πολύ καλά, τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Αν βάλουμε δυο ταψάκια μαζί στο φούρνο στα 7 λεπτά ψησίματος ανοίγουμε το φούρνο και αλλάζουμε θέσεις στα ταψιά (πάνω κάτω και μπροστά πίσω) ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Όποιος προλάβει παιδιά!!!! η δοσολογία είναι μόνο για 20 κομματάκια


1 σχόλιο:

spiros ioannidis είπε...

Αν και δεν είμαι γλυκατζής αυτά πραγματικά ήταν το κάτι άλλο. Έφαγα 5/20...